В Україні продовжено дію воєнного стану та загальну мобілізацію до 19 лютого 2023 року, - Роман Іванісов

17.11.2022 07:20   Джерело: RvNews
Опубліковано : Новини Рівненщини

Народний депутат ВРУ від Рівненщини Роман Івансов повідомив про очікуване прийняття ВРУ законопроектів, якими продовжили дію воєнного стану та загальну мобілізацію ще на 90 днів: до 19 лютого 2023 року. Також на своїй сторінці у facebook Роман Іванісов також повідомив про інші рішення українського парламенту:

"Місту Новоград-Волинський повернули його давню історичну назву - Звягель.

Ще одне важливе звернення народних депутатів - до парламентів держав світу щодо визнання Голодомору 1932-1933 років геноцидом українського народу.

Тоді комуністичний тоталітарний режим задумав та реалізував злочин – винищення мільйонів українців голодом. Голодомор означає навмисне вбивство через створення таких умов, за яких настає смерть від голоду.

У 2006 році Верховна Рада законом «Про Голодомор 1932 1933 років в Україні» визнала Голодомор злочином геноциду проти Українського народу.

Крім українського парламенту, із 195 країн світу актом геноциду Голодомор 1932–1933 років в Україні визнали парламенти 17 держав-членів ООН.

Але ті страшні події повторюються нині в Україні. Методи агресора тоді і нині не так і відрізняються. Як тоді, так і нині Росія намагалася нав’язати свою волю Україні, а зіткнувшись із опором, вирішила вдатися до грубої нічим неприкритої сили та геноциду. Самі розпочавши війну, вони звинуватили в агресії свою жертву. Як тоді так і нині Росія розраховує на атмосферу байдужості, силу страху та намагається досягнути політичних поступок пропонуючи економічну вигоду взамін.

Верховна Рада України висловлює глибоку подяку урядам, державним діячам, представникам громадського сектору та звичайним людям скрізь у світі, які підтримали український народ в цей важкий час та стали на заваді агресору у його намаганні повторити геноцид, який відбувся 90 років тому.

Сьогодні ми закликаємо парламенти держав світу відновити історичну справедливість та визнати Голодомор 1932 – 1933 років в Україні злочином геноциду Українського народу. Це стане важливим сигналом усім силам у світі, які можуть вдатися по нових геноцидних дій та вагомим внеском у справу забезпечення мирного та безпечного майбутнього для прийдешніх поколінь".

#Іванісов #народнийдепутат #округ153 #Рівненщина #Верховна_Рада #антикорупційний_комітет #StopRussia #supportukraine #russiaisaterroriststate 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews