До Центру служби крові в Рівному курсують автобуси з Острожчини та Гощанщини

22.11.2022 13:12   Джерело: RvNews
Опубліковано : Олекса Мирожит
 

На вихідних до Центру служби крові у Рівному вперше виїхав автобус з Гощі. Донорами-добровольцями стали 10 жителів. 

«Бажаючих було більше, але час респіраторних захворювань зробив свою справу. Це перший рейс з Гощі. Водночас, Острозька громада такі виїзди організовує вже втретє. З 1 жовтня один раз на місяць курсує автобус з охочими», - розповів організатор ініціативи Віктор Самчук.

Тим часом, наразі ведуться перемовини з ще однією громадою. Планують залучати ще більше громад, масштабувати цю ініціативу.

У Міністерстві охорони здоров'я України наголошують, що наразі важливо збільшувати запаси безпечної і якісної донорської крові. Донорська кров допомагає не тільки рятувати життя військових, а й проводити операції в тилу, приймати пологи, здійснювати трансплантації.

Тож закликаємо донорів Рівненщини долучитися до здачі крові. Ним може бути кожна здорова людина від 18 до 60 років. Одноразова доза становить 450 мл – це безпечно для здоров’я донора.

Нагадуємо телефони Рівненського обласного центру служби крові: (0362) 63 68 90, (067) 363 41 44.

Пресслужба Рівненської ОВА


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews