За матеріалами СБУ перед судом постануть чергові виправдовувачі «руського міру» на Рівненщині

30.11.2022 09:22   Джерело: RvNews
Опубліковано : Наталія Рівненська
У ході пошукових та контррозвідувальних заходів співробітниками УСБУ в Рівненській області було викрито ще 3 прихильників «руського міру» на Рівненщині.
 
Зазначені громадяни були активними прихильниками військової агресії рф проти України, підтримували звірства окупантів, глорифікували протиправну діяльність незаконних збройних формувань т.зв. «днр/лнр» та поширювали сепаратистську ідеологію на території України.
 
Фігуранти, використовуючи заборонену в Україні соцмережу «Однокласники», поширювали російські наративи, розміщували деструктивний контент антиукраїнського змісту, а також підтримували путіна та возвеличували рф.
 
У ході проведених обшуків за місцями проживання прихильників «руського міру» правоохоронцями було вилучено комп’ютерну техніку та мобільні телефони, які використовувались для розповсюдження антиукраїнських матеріалів.
 
За процесуального керівництва Рівненської обласної прокуратури до суду скеровано обвинувальні акти щодо вказаних осіб у вчиненні злочинів, передбачених ч.2 ст.436-2 ККУ «Виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії Російської Федерації проти України, глорифікація її учасників».
 
Заходи із викриття і документування протиправної діяльності проводилися співробітниками СБУ регіону, досудове розслідування здійснюють слідчі СВ УСБУ в Рівненській області.
 
Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п’яти до восьми років з конфіскацією майна або без такої.
 
null
 

null
 

null
 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews