Побутова техніка надійшла рівненським родинам, які опікуються сиротами

01.12.2022 13:12   Джерело: RvNews
Опубліковано : Олекса Мирожит
 

Холодильники, пральні машини, мультиварки та чайники передали прийомним сім’ям, опікунам і дитячим будинкам сімейного типу. У цих родинах загалом виховується 73 дитини.

Техніку, в рамках проєкту ЮНІСЕФ «Моніторинг та підтримка дітей в період війни», закупила й доправила міжнародна благодійна організація «Партнерство «Кожній дитині». Допомагали тим, кому довелося виїхати на Рівненщину через військові дії. Це сім’ї з дітьми з Миколаївської, Херсонської, Харківської, Донецької та Луганської областей.

«У більшості родин не було умов для приготування їжі, зберігання продуктів та прання. Тому ми допомогли відстежити їх потреби», - прокоментувала регіональний координатор проєкту Тетяна Кульчицька.

Також родинам передали обігрівачі. Втім, найскладніше було доправити холодильники.

«Вантаж заввишки 220 см можуть прийняти не всі відділення «Нової Пошти». Тому ми доправляли холодильники до найближчих населених пунктів, а сім’ї  гуртувалися, шукали транспорт, аби завезти холодильник додому», - розповіла Оксана Лаушник, заступниця директора з фінансів благодійної організації «Партнерство «Кожній дитині».

Придбання техніки здійснюється в рамках проєкту ЮНІСЕФ «Моніторинг та забезпечення потреб дітей в період воєнного стану», що впроваджується «Партнерством «Кожній дитині» за підтримки UNICEF Ukraine  на замовлення Міністерства соціальної політики України  та Національної соціальної сервісної служби України.

Пресслужба Рівненської ОВА


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews