Верховна Рада України пропонує реформувати ООН, - Роман Іванісов

02.12.2022 13:53   Джерело: RvNews
Опубліковано : Новини Рівненщини

Верховна Рада на черговому сесійному засіданні у четвер ухвалила важливі рішення. Насамперед, це стосується необхідності реформування Організації Об’єднаних Націй.

Прийнято проект Постанови про Заяву щодо визнання російського режиму терористичним, нелегітимності перебування російської федерації в Організації Об’єднаних Націй і її реформування, відповідальності членів російських політичних партій, що підтримують агресію.

Роман Іванісов, народний депутат від Рівненщини, член Антикорупційного комітету ВРУ, повідомив, що у заяві народні депутати наголосили, що у тому вигляді, в якому сьогодні існує ООН, вона неспроможня виконувати покладені на неї обов’язки - підтримувати мир та безпеку у світі. Адже постійне членство у Раді Безпеки росії (держави-спонсора тероризму), яка застосовує право вето на всі важливі резолюції, фактично блокує роботу ООН. Тим паче, що саме перебування росії у цій організації є нелегітимним.

Також ухвалено заяву щодо енергетичного тероризму російської федерації. У документі звертаємося до ООН, парламентів і урядів її держав-членів, Євросоюзу, Ради Європи, міжнародних організацій із закликом прискорити надання сучасних систем ПРО, обладнання для відновлення безперебійного енергопостачання лікарень, шкіл та житлових будинків, які знеструмлені внаслідок ракетних атак росії на енергетичну систему України.

Ми повинні вистояти у ці темні часи, а держава-агресор має бути ізольована від усіх світових процесів.

#Іванісов #народнийдепутат #округ153 #Рівненщина #Верховна_Рада #антикорупційний_комітет #StopRussia #supportukraine #russiaisaterroriststate 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews