П'яте грудня відзначається Міжнародний день волонтерів

05.12.2022 16:37   Джерело: RvNews
Опубліковано : Новини Рівненщини
Генеральна Асамблея ООН у 1985-му році на 40-й сесії у спеціальній резолюції запропонувала урядам відзначати 5 грудня як «Міжнародний день волонтерів в ім'я економічного і соціального розвитку» (резолюція № A/RES/47/3), закликавши їх здійснювати заходи для спонукання людей у всіх сферах діяльності пропонувати свої послуги як волонтерів.
 
Історія волонтерства в Україні нараховує достатньо часу, аби говорити про важливість цього руху для українського суспільства. Були в цій історії і Майдани, і ковід, і війна. Сьогодні, як ніколи, ми розуміємо важливість співпраці волонтерів та бізнесу, владних структур та законодівців.
Своїм ставленням до волонтерства поділився народний депутат ВРУ від Рівненщини Роман Іванісов: "З першого дня війни ми разом з помічниками активно включилися в роботу. Тонни гуманітарної допомоги відправлено і на фронт, і в лікарні, і на задоволення потреб внутрішніх переселенців. Внесені кошти у збір важливої для військових техніки. Дуже багато зроблено вже, багато ще попереду. Пишаюся своєю командою Пишаюся українцями. Дай Бог здоров‘я усім, хто має велике серце і допомагає".
 
null
 

null
 

null
 

null
 

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews