Понад 600 мільйонів гривень військового збору надійшло до бюджету Рівненщини

07.12.2022 13:12   Джерело: RvNews
Опубліковано : Олекса Мирожит

З початку 2022 року платниками Рівненської області до державного бюджету направлено  602,2 млн грн військового збору.

Надходження збільшились порівняно з 2021 роком майже на 159 млн грн, або на 35,8%. Про це повідомив в.о. начальника Головного управління ДПС у Рівненській області Владислав Грабовий.

Очільник податкової служби області  зауважив, що сплата військового збору – це посильний внесок кожного громадянина для підтримання обороноздатності української армії і встановлення миру в нашій країні та висловив подяку платникам за сумлінну сплату збору.

Нагадуємо, що військовий збір запроваджено в Україні з серпня 2014 року як додаткове джерело фінансування і підтримки армії. Ставка цього платежу становить 1,5% доходів, що підлягають оподаткуванню. Платниками військового збору є фізичні особи – резиденти та нерезиденти, які отримують доходи в Україні. Відповідальними за сплату цього платежу до бюджету при нарахуванні доходів у вигляді заробітної плати на користь платника податків є роботодавці.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews