Як там перше модульне містечко на Рівненщині

08.12.2022 09:12   Джерело: RvNews
Опубліковано : Олекса Мирожит

Начальник Рівненської ОВА Віталій Коваль повідомляє, що на Рівненщині тривають роботи по облаштуванню першого модульного містечка для переселенців .

В рамках програми забезпечення житлом внутрішньо переміщених осіб у Рівненській області на 2022-2024 роки, ми розпочали встановлення перших 12 будиночків для понад 40 внутрішньо переміщених осіб на території Радивилівської ТГ. Її було обрано невипадково, адже громада займає друге місце в області по прийнятих ВПО у співвідношенні до місцевого населення.

Наразі вже готові 7 модульних будиночків. До кінця місяця буде ще 5. Усі роботи плануємо завершити цьогоріч. Це буде перше таке містечко в області.

Будиночки виготовляє підприємство, релоковане з Харківщини на Рівненщину. Вони утеплені, витримують температуру до -40 градусів за Цельсієм. Мають автономне опалення. Тут облаштована кухня, душова, є шафа, двоспальне ліжко та двомісний диван. Житло готове приймати мешканців.

Сюди поселяться сім’ї переселенців, які мешкають в громаді. Пріоритетно надаватимуться місця для: офіційно працевлаштованих ВПО; мамам з дітьми, чоловіки яких є військовослужбовцями; людям з інвалідністю; вузькопрофільним спеціалістам, яких потребує громада тощо. Рішення прийматиме спеціальна комісія при Радивилівській ТГ.

- Сьогодні наше завдання – максимально інтегрувати переселенців в активне життя області. Допомогти їм адаптуватися, розпочати життя «з чистого аркуша» та відчувати, що Рівненщина – не просто гостинний регіон, а їхній другий дім. Над цим і працюємо далі, - говорить очільник області.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews