Юлія Тимошенко: Треба навести лад в енергетичній системі України та захистити її від ворожих ударів

09.12.2022 13:32   Джерело: RvNews
Опубліковано : Новини Рівненщини

«Невідкладно треба з’ясувати, чому ми сьогодні не можемо належним чином тримати ті удари, які наносить ворог по енергетичній системі України» - Голова партії «Батьківщина» Юлія Тимошенко в ефірі національного телемарафону «Єдині новини».

«Енергетична система України будувалася в часи Холодної війни, тоді, коли реально намагалися захистити енергосистему від ядерних ударів. І зараз вона мусила б більш стійко витримувати атаки російських окупантів. Саме тому зараз варто було б провести глибокий аудит того, що відбувається з «Укренерго», як працюють системи подвійного та потрійного захисту», – наголосила лідерка партії.

Юлія Тимошенко переконана, що вихід із ситуації, яка нині склалася з енергетикою України, безумовно є. Він полягає у системному, організованому централізованому забезпеченні та захисті критичних систем інфраструктури.

«Попри вже завдані удари й ті, яких може завдати ворог надалі, негайно потрібно створювати бетонні споруди, аби захистити наші трансформаторні підстанції. Крім того, систему водопостачання треба забезпечити спеціальними генераторами великої потужності. Це ті речі, які потрібно робити невідкладно», – запевнила Голова «Батьківщини».

«Батьківщина» наголошує на необхідності належного захисту об’єктів енергетики системами протиповітряної. «Вже нарешті розпочався процес, про який просила країна іще на початку війни. Я дуже радію тому, що сьогодні наші світові партнери ухвалили рішення поставляти Україні додаткові системи протиповітряної оборони й, по суті, робити над Україною залізний купол, який не пробивається ракетними ударами ворога», – підсумувала Юлія Тимошенко.

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews