Регіони України вчаться створювати пожежні команди, як на Рівненщині

13.12.2022 13:12   Джерело: RvNews
Опубліковано : Олекса Мирожит
 

Представники Волинської, Львівської та Полтавської областей ознайомилися з досвідом функціонування добровільних пожежно-рятувальних підрозділів громад Рівненщини.

Як розповів заступник начальника ГУ ДСНС у Рівненській області Олександр Мохрик, загалом у регіоні діє 15 добровільних та 7 змішаних пожежних дружин. Успішний досвід представили Білокриницька та Великоомелянська громади. 

За результатами візиту, учасники проєкту переконалися – добровольцем може стати кожен. Підтвердженням цього став і підлітковий клуб юних рятувальників «Школа безпеки» в Бугрині, і добровільна пожежна команда Свято-Воскресенського чоловічого монастиря ПЦУ, що у Гурбах.

Дводенний навчальний візит відбувся в рамках Проєкту USAID «ГОВЕРЛА».

 «Під час поїздки учасники проєкту мали можливість ознайомитися, як функціонують ДПК в різних громадах. Досвід кожної – унікальний, тому учасники мають змогу перейняти те, що спрацює конкретно для їх громади», - розповів координатор проєкту «Цивільний захист з добровільними пожежними командами для громад-партнерок Проєкту USAID «ГОВЕРЛА» Микола Волчецький.

Пресслужба Рівненської ОВА


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews