СБУ завершила контррозвідувальні (безпекові) заходи на об’єктах Рівненсько-Острозької та Сарненсько-Поліської єпархій на Рівненщині

15.12.2022 08:01   Джерело: RvNews
Опубліковано : Новини Рівненщини
В межах системної роботи з протидії підривній діяльності російських спецслужб в Україні, співробітники СБУ регіону завершили контррозвідувальні (безпекові) заходи у Свято-Успенському чоловічому монастирі та жіночому монастирі на честь Іверської ікони Божої Матері урочища «Юзефін».
null
Співробітники СБУ регіону спільно з Національною поліцією і Національною гвардією у присутності представників релігійних об’єктів оглянули культові споруди, келії та підсобні приміщення вказаних монастирів й здійснили перевірку 44 осіб.
null
На території монастирів правоохоронці виявили:
- велику кількість літератури з ознаками проросійської пропаганди, зокрема, книгу авторства ідеолога російського фашизму Івана Ільїна;
- брошури з елементами розпалювання міжконфесійної ворожнечі;
- бланки звернень щодо протидії вакцинації від COVID-19.
null
Крім цього, співробітники СБУ регіону виявили у послушника монастиря паспорт громадянина рф та близьких родичів у росії. Наразі правоохоронці перевіряють його можливу причетність до розвідувально-підривної діяльності спецслужб країни-агресора.
 
Всі вилучені матеріали будуть направлено на експертизу для вжиття подальших процесуальних дій.
Вказані безпекові заходи відбувалися у межах чинного законодавства.
null
Фото з мережі Інтернет
Наголошуємо, що у своїй діяльності СБУ дотримується принципу неупередженості до діяльності будь-якої релігійної конфесії та поважає право кожного громадянина на свободу світогляду і віросповідання, як це визначено Конституцією України.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews