На Рівненщині з'явилася меморіальна дошка Герою, який загинув під час оборони Києва

15.12.2022 11:12   Джерело: RvNews
Опубліковано : Олекса Мирожит
 

Випускнику Дружбівського ліцею, що на Радивилівщині, Андрію Боровцю встановили меморіальну дошку. Виготовив її завгосп ліцею, Мовчан Володимир. 

У рідні стіни навчального закладу на урочисте шикування з нагоди відкриття меморіальної дошки прибули його бойові побратими. 

Андрій Боровець пішов на захист Батьківщини у перші дні повномасштабного вторгнення. 26 лютого загинув від кулі снайпера, обороняючи Київ. 

Вчителі та усі присутні пригадували, що Андрій завжди був усміхнений, успішний у навчанні, сповнений патріотизму, часто перемагав на різних шкільних олімпіадах. Вступив на географічний факультет у ЛНУ імені Івана Франка, далі була служба в окремому президентському полку імені гетьмана Богдана Хмельницького. Мріяв про велике майбутнє і мав усі шанси здійснити свої мрії - але не судилося через війну.

Андрія Боровця, героїчно полеглого за волю й незалежність України, посмертно нагороджено Орденом «За мужність» ІІІ ступеня, нагрудним знаком «Сталевий хрест» від Головнокомандувача Збройних Сил України та медалями від Президента України.

Пресслужба Рівненської ОВА


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews