Рушник-рекордсмен завітав до Рівного

16.12.2022 11:12   Джерело: RvNews
Опубліковано : Олекса Мирожит

15 грудня, у рамках Всеукраїнської естафети «Нас єднає рушник-рекордсмен», Рівненська обласна дитяча бібліотека для дітей Рівненської обласної ради презентувала «Рушник єдності».

Його виготовили на Івано-Франківщині студенти та викладачі Калуського фахового коледжу культури і мистецтв. В роботі використані етнічні орнаменти 22 регіонів України. Авторкою роботи є Іванна Сверид.

Участь у заході взяли рівненські художники, майстри ужиткового мистецтва, письменники, бандуристи та представники місцевої влади.

Презентований «Рушник єдності» внесений до Національного реєстру рекордів України, як найдовший рушник, виготовлений в техніці фелтинг (валяння вовни). Його довжина - 11,8 м, ширина  - 1 м і вага 36 кг.

До приїзду у місто Рівне, він побував у дитячих бібліотеках Києва, Дніпра, Кропивницького, Запоріжжя, Чернівців, Івано-Франківська та Хмельницького. Коли розпочалося повномасштабне вторгнення, «Рушник єдності» перебував у Запорожжі. Завдяки бібліотекарям його врятували, передавши на Західну Україну.

Пресслужба Рівненської облради


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews