У рівненському ЦПМСД «Центральному» з'являться теплові насоси за 100 тисяч євро: звідки кошти

19.12.2022 11:12   Джерело: RvNews
Опубліковано : Олекса Мирожит
Щоб забезпечити пацієнтам та працівникам КНП ЦПМСД Центральний (міська поліклініка на вул. Драгоманова) нормальні умови для лікування та роботи - в заклад буде закуплено і встановлено теплові насоси загальною вартістю 100 тис євро. Таким чином, автономно від централізованого опалення в будівлі критичної інфраструктури буде тепло.
 
Як розповів директор Департаменту економічного розвитку Володимир Липко, закупівля і встановлення відбудеться не за кошти міського бюджету, а завдяки грантовій допомозі, яку вдалося отримати в рамках проекту "Просування енергоефективності та імплементації Директиви ЄС про енергоефективність в Україні". Фінансує проект Уряд Федеративної Республіки Німеччина. З міського бюджету ніяких коштів витрачено не буде.
 
- Це важливо не лише з точки зору впровадження альтернативних джерел теплової енергії, а й суттєва економія для бюджету громади, бо комунальні послуги міських медичних закладів оплачує не НЗСУ, а саме міський бюджет. То ж тепер зможемо перенаправити вивільнені кошти на інші нагальні потреби. Відповідний проект рішення був підтриманий депутатами і запущений в роботу. Продовжуємо працювати над підвищенням енергоефективності в громаді, - відзначив Володимир Липко.
 
Прессслужба Рівненської міської ради

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews