У Рівненській області з'явився ще один навчально-практичний центр: вже 31-й

21.12.2022 09:12   Джерело: RvNews
Опубліковано : Олекса Мирожит
 

На Рівненщині відкрили навчально-практичний центр «Сучасна сантехнічна освіта». Він функціонуватиме у Здолбунівському вищому професійному училищі залізничного транспорту.

Начальник Рівненської ОВА Віталій Коваль, який побував на відкритті, розповів, що його створено завдяки державно-приватному партнерству. Відомий виробник сантехніки - компанія Grohe профінансувала 600 тисяч гривень, обласна влада - 700 тисяч гривень. Загальна вартість проєкту становить 1 мільйон 300 тисяч гривень.

«Це вже 31-ий навчально-практичний центр в нашій області. Тут не лише підвищуватимуть кваліфікацію працівники сантехнічної галузі, а й навчатимуться всі бажаючі за короткостроковими програмами. Це дуже важливо для Рівненщини, яка сьогодні налічує понад 37 тисяч внутрішньо переміщених осіб. Для таких людей перекваліфікація зараз вкрай важлива. Ми зробили ще один вагомий крок у нашій стратегії популяризації робітничих професій», - розповів Віталій Коваль.

Як зауважила гендиректор директорату професійної освіти МОН України Ірина Шумік, сучасна сантехніка включає в себе різні засоби і устаткування. Фахівець має знати про водопровід, теплопостачання, декор та сантехнічні матеріали. Його робота повинна бути зроблена так, щоб було естетично та просто в експлуатації.

Віталій Коваль також наголосив, що сьогодні це хороша підтримка від партнерів.

«Під час війни важливо, що світові компанії інвестують в Україну. Вони, як і ми, вірять у нашу Перемогу», - прокоментував очільник області.

Пресслужба Рівненської ОВА


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews