Цінова ситуація на Рівненщині: що рівнянам найбільше влетить у копієчку

21.12.2022 13:12   Джерело: RvNews
Опубліковано : Олекса Мирожит

Індекс споживчих цін у листопаді 2022р. порівняно з попереднім місяцем по області та Україні становив відповідно по 100,7%.

На споживчому ринку області у листопаді ціни на продукти харчування та безалкогольні напої зросли на 0,4%. Найбільше подорожчали яйця (на 11,5%). На 7,4–0,1% зросли ціни на маргарин та інші рослинні жири, кисломолочну продукцію, безалкогольні напої, молоко, сметану, шоколад, сало, хліб, рибу та продукти з риби, олію соняшникову, сири, кондитерські вироби з цукру, кондитерські вироби з борошна, свинину, масло. Водночас на 7,3–0,1% подешевшали фрукти, овочі, інші продукти переробки зернових, м’ясо птиці, цукор, яловичина, рис, макаронні вироби.

Ціни на алкогольні напої та тютюнові вироби зросли на 0,9%, у т.ч. тютюнові вироби – на 1,2%, алкогольні напої – на 0,5%.

Одяг і взуття подешевшали на 2,2%, зокрема, одяг – на 2,7%, взуття – на 1,8%.

Зростання цін (тарифів) на житло, воду, електроенергію, газ та інші види палива на 0,3% відбулося за рахунок підвищення тарифів та цін на утримання та ремонт житла на 1,9%, оренду житла – на 1%.

У сфері охорони здоров’я ціни зросли на 1,4% за рахунок подорожчання амбулаторних послуг на 1,6%, фармацевтичної продукції, медичних товарів та обладнання – на 1,5%.

Ціни на транспорт зросли на 1,3% в основному через подорожчання палива та мастил на 2,1%, автомобілів – на 1,1%.

У сфері зв’язку ціни зросли на 1,3% за рахунок підвищення тарифів на місцевий телефонний зв’язок на 21,9%, Інтернет – на 2,8% та зростання вартості мобільних телефонів на 0,8%.

Пресслужба ГУ статистики Рівненської області


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews