Рівненський облсний театр ляльок запрошує на «Різдвяну ніч»

29.12.2022 11:12   Джерело: RvNews
Опубліковано : Олекса Мирожит

В рамках Фестивалю лялькових вертепів Рівненський академічний обласний театр ляльок запрошує на містерію «Різдвяна ніч». Це театральна фантазія за народним ляльковим Вертепом, режисером якої є Сергій Брижань.

У постановці використані традиційні народні тексти, звучать оригінальні обрядові поліські піснеспіви.

Видовище складається із двох частин: біблійної, яка розповідає про народження Ісуса Христа, та світської, де український козак Мамай перемагає Змія.

«У темені ночі з'являється Зоря та народжується Спаситель світу. Саме так, в нинішню важку годину, ми бачимо світло Перемоги над нечистю, яка вповну проявляє себе перед падінням до пекла», - про такий контекст вистави кажуть самі театрали.

Містерію Різдвяна ніч у театрі ляльок гратимуть в період циклу різдвяних свят.

Окрім цієї постановки в рамках Фестивалю лялькових вертепів 7 січня можна побачити ще дві: «Ранкова роса» - від народного художнього гурту поліського традиційного співу Рівненського ліцею №28 та «Корнієвий вертеп» - вертеп тіней з майстер-класом.

Обласний театр ляльок ініціював проведення такого фестивалю, аби привернути увагу сучасного глядача до унікального культурного явища  - українського лялькового Вертепу.

З афішею можна ознайомитися на інформаційних ресурсах театру

Пресслужба Рівненської облради


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews