Більше 700 рівненських безробітних приєднали до «Армії відновлення» України: чим вони займаються

30.12.2022 09:12   Джерело: RvNews
Опубліковано : Олекса Мирожит
 

На Рівненщині центри зайнятості продовжують направляти безробітних на оплачувані суспільно корисні та громадські роботи з укладанням строкових трудових договорів. І вже понад 700 людей залучено до «Армії відновлення» України.

Нагадаємо, відповідний механізм розробив Уряд, аби тимчасово безробітних можна було залучати до виконання суспільно корисних робіт, в яких є потреба в регіонах.

«Закликаю усіх, хто стоїть на обліку у Центрах зайнятості, долучатися до цих робіт. На сьогодні ми маємо дві армії - одна захищає країну на фронті, інша працює. Люди, які з різних причин залишились без роботи, зможуть долучитись до «Армії відновлення» країни, а держава оплатить їхню роботу на рівні мінімальної зарплати, яка з жовтня складає 6700 грн», - зазначив Віталій Коваль.

Суспільно корисні роботи спрямовані на відновлення інфраструктури громад та її безпеки. Вони мають оборонний характер або призначені для ліквідації надзвичайних ситуацій, які виникли в період воєнного стану.

До таких оплачуваних робіт в області вже залучено 191 особу у 24-х територіальних громадах Вараського та Дубенського районів.

Такі люди здебільшого займаються:

  • підтриманням у готовності захисних споруд;
  • виготовленням маскувальних сіток;
  • облаштуванням та ремонтом житлових приміщень для внутрішньо переміщених осіб;
  • заготівлею дров до опалювального сезону в комунальних закладах тергромад;
  • ліквідацією стихійних сміттєзвалищ.

Громадські роботи організовують для забезпечення економічної, соціальної та екологічної користі громади. Наприклад, це супровід осіб з інвалідністю по зору, допомога сім’ям військовослужбовців та інші роботи. Вже 560 осіб займаються цим у 31-й територіальній громаді області.

Пресслужба Рівненської ОВА


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews