Партія «Батьківщина» була й залишається головним опонентом проросійської «Партії регіонів», яка потім сховалася за назвою ОПЗЖ, - Юлія Тимошенко

05.01.2023 15:30   Джерело: RvNews
Опубліковано : Новини Рівненщини

Лідер «Батьківщини» Юлія Тимошенко сьогодні опублікувала заяву щодо позбавлення повноважень народних і місцевих депутатів осіб, обраних від заборонених проросійських партій.

«Партія «Батьківщина» була й залишається головним опонентом проросійської «Партії регіонів», яка потім сховалася за назвою ОПЗЖ. У час, коли картонні патріоти засновували «Партію регіонів», а після Помаранчевої революції призначали Януковича прем'єр-міністром, у час, коли «конструктивні» громадські організації та липові «патріоти» обслуговували «Партію регіонів» за гроші з чорної каси та допомагали фальшувати обрання Януковича президентом у 2010 році, – саме у цей час мене та «батьківщинівців» кремль та «Партія регіонів» гноїли у тюрмах та політично репресували.

«Батьківщина» виступає за позбавлення мандатів народних депутатів від ОПЗЖ (читай «Партії регіонів») у будь-який конституційний спосіб. Так, люди, які допомагали кремлю готувати агресію проти України, не мають права сидіти у Верховній Раді! Так, партія, чільні представники якої втекли за межі країни у перші дні війни, не може приймати рішення, від яких залежить наша Перемога!»

Юлія Тимошенко зауважила, що фракція «Батьківщина» підтримає будь-який конституційний законопроєкт, покликаний відновити справедливість та реалізувати запит суспільства на очищення влади від колаборантів. Крім того, у партії очікують від силових структур порушення кримінальних справ проти чинних народних депутатів за зраду, та передачу їх до Верховної Ради.

«Торік наша фракція і я зокрема не раз з парламентської трибуни та в ефірах наголошували, що зрадникам не місце у Верховній Раді. І зверталися до Президента з проханням ініціювати позбавлення їх депутатських мандатів». Про це також заявив лідер «Батьківщини» Рівненщини Сергій Євтушок.

«Нагадаю, що 3-го листопада під час розгляду у ВР постанови про позбавлення мандатів Рабиновича і Васильковського я пропонував не обмежуватися двома прізвищами і розширити цей перелік», - повідомив нардеп Сергій Євтушок.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews