Верховна Рада України розглянула сьогодні 36 законопроєктів, - Роман Іванісов

12.01.2023 19:21   Джерело: RvNews
Опубліковано : Новини Рівненщини
Традиційно приймаємо під куполом поважних гостей. Сьогодні радо зустріли Спікера Саейму Латвійської Республіки Едвардса Смілтенса. До народних депутатів України він звернувся українською мовою, і українською ж мовою запевнив, що підтримка нашої держави Латвією продовжиться.
Також наголосив, що у Латвії продовжують працювати над тим, щоб трибунал над високопосадовцями росіі за воєнні злочини відбувся саме у Ризі.
 
Серед законопроектів, які ухвалили сьогодні в цілому:
-про захист прав та інтересів дитини у разі затримання або тримання під вартою батьків (№3603);
-про порядок проходження військової служби за контрактом іноземцями та особами без громадянства у всіх без виключення військових формуваннях (№8098);
-про визнання учасниками бойових дій осіб, які брали безпосередню участь в здійсненні заходів необхідних для забезпечення оборони України, захисту безпеки населення та інтересів держави у зв’язку з військовою агресією рф (№7322);
-законопроект щодо заборони перебування грального бізнесу на спрощеній системі оподаткування (№8079);
-євроінтеграційний закон «Про водовідведення стічних вод населених пунктів», яким забезпечуються умови для реалізації права громадян на отримання якісного централізованого та нецентралізованого водовідведення при одночасному зменшенні негативного впливу стічних вод на навколишнє природне середовище.
null
Фото з мережі Інтернет
Також за основу ухвалили:
-євроінтеграційний законопроект про цифрові речі (віртуальні активи, цифрові контенти, онлайнові облікові записи та кошти тощо) (№6447);
-євроінтеграційний законопроект про цифровий контент та цифрові послуги (№6576);
-законопроект №8300 про обов’язкове страхування цивільно-правової відповідальності власників наземних транспортних засобів. Законопроектом передбачається поступове збільшення розмірів страхових сум, швидке здійснення гарантійних виплат потерпілим особам в разі банкрутства страховика (60 діб), зменшення терміну розгляду заяви про здійснення страхової виплати до 60 днів.
 
Загалом сьогодні проголосовано 36 законопроектів.
 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews