Національні багатства мають залишатися власністю держави! - Юлія Тимошенко, Батьківщина

16.01.2023 15:17   Джерело: RvNews
Опубліковано : Новини Рівненщини

Минулого тижня у Верховній раді розглянули ряд законопроєктів – таких, що потрібні державі на даний момент. Втім, деякі з проєктів, які виносяться на розгляд ВР, просто насторожують – так вважають у "Батьківщині". Неприпустимо приймати, на думку партійців, законопроєкт щодо корпоратизації «Енергоатому». Фракція «Батьківщини» в парламенті досягла того, щоб депутати не голосували за цей суперечливий для держави документ.

Дану ситуацію коментувала голова партії «Батьківщина» Юлія Тимошенко: «Сьогодні в парламенті ми боролися за те, щоб не дозволити прийняти закон про корпоратизацію, а це  перший крок до приватизації, «Енергоатому». Це наші генеруючі електростанції, які виробляють атомну електроенергію, що є найдешевшою. Коли електроенергії немає, коли це стало першим питанням нашої безпеки, корпоратизація – це безумство».

Таку заяву зробила Юлія Тимошенко в ефірі телемарафону "Єдині новини". Вона переконана, що національну цінність «Енергоатом», як і в усіх країнах, які за державний кошт будували атомні електростанції, треба залишити державною.

«Сьогодні наша фракція єдина в парламенті боролася за те, щоб цей законопроєкт не ухвалили. Ми підготували сотні правок і добилися свого. Але це не означає, що це питання не буде виноситися знову. Тому я привертаю увагу суспільства, що зараз, під час війни, з державного підприємства «Енергоатом» роблять акціонерне товариство, а потім цими акціями  будуть всіляко маніпулювати. Законопроєкт – жахливий, тому не можна його дозволити прийняти», – застерегла Юлія Тимошенко.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews