За матеріалами СБУ судитимуть поплічника рф, який наводив ворожі ракети по Рівному

17.01.2023 16:14   Джерело: RvNews
Опубліковано : Новини Рівненщини
Слідчими СБУ регіону за процесуального керівництва обласної прокуратури скеровано до суду обвинувальний акт стосовно пособника спецслужб рф, який передавав ворогу інформацію про місця дислокації та переміщення підрозділів Сил оборони на території регіону.
null
Фото СБУ
Зловмисник обвинувачується у вчиненні злочинів, передбачених:
- ч. 2 ст. 114-2 (поширення інформації про переміщення, рух або розташування Збройних сил України чи інших збройних формувань України);
- ч. 1 ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами);
- ч. 3 ст. 436-2 (виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії Російської Федерації проти України, глорифікація її учасників) Кримінального кодексу України.
Контррозвідники СБУ затримали ворожого поплічника у жовтні 2022 року під час спроби чергової передачі розвідданих до рф.
Досудовим розслідуванням встановлено, що житель Рівного, шляхом проведення візуального спостереження, збирав дані про розташування об’єктів критичної інфраструктури в обласному центрі і закликав рф здійснити ракетний удар по місту.
Отримані координати зловмисник передавав ворогу через власний тг-канал, де також оприлюднював дописи на підтримку рашистських загарбників та виправдовував їхні злочини.
Більш детально про спецоперацію з викриття ворожого поплічника рф співробітниками контррозвідки УСБУ в Рівненській області за процесуального керівництва Рівненська обласна прокуратура можна дізнатись тут: https://bit.ly/3ZD1hjB.
 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews