Ділова активність на Рівненщині зросла, незважаючи на війну

18.01.2023 09:12   Джерело: RvNews
Опубліковано : Олекса Мирожит

Учора відбулася перша в цьому році зустріч начальника Рівненської ОВА Віталія Коваля з представниками місцевого бізнесу. Нагадаємо, такі заходи є традиційними і носять партнерський характер. За словами очільника області, сьогодні, в умовах воєнного стану, особливо важливо чути підприємців і допомагати їм.

Тож під час зустрічі бізнесменам нагадали про державні програми підтримки. Зокрема, про «Доступні кредити 5-7-9». На Рівненщині уже видано кредитів на суму 4,7 млрд грн. 

Також область – в лідерах і за програмою мікрогрантів «єРобота. Своя справа». Тому, в рамках заходу, представникам бізнесу розповіли і про переваги експортних кредитів. Таких на Рівненщині видано уже 11. 

Хороші результати і щодо державної програми пільгового іпотечного кредитування «єОселя» під 3% річних. На сьогодні видано 38 кредитів на суму 42,7 млн. грн.

«Економічний фронт сьогодні такий же важливий, як і військовий. Ми разом змогли не лише втримати економіку регіону, а й адаптувати її до умов воєнного стану, - прокоментував начальник Рівненської ОВА Віталій Коваль. - В області простежується позитивна динаміка надходжень до місцевих бюджетів – власні доходи зросли у порівнянні з 2021 роком на 23,5%. Це дозволяє забезпечити функціонування соціальної сфери та вирішення першочергових завдань розвитку громад».  

Торік  на 3,5%, у порівнянні з 2021 роком, збільшилася кількість фізичних осіб-підприємців. 

За підсумками 11 місяців минулого року, зріс і експорт товарів з області. При цьому обсяг експорту перевищує показник імпорту в півтора рази.

Релокувалися нові бізнеси із зони бойових дій та прифронтових територій (загалом 39 підприємств та 4 установи).

«Ми продовжуємо партнерські відносини з бізнесом. Адже кожна гривня, вкладена в економіку, є внеском у національну безпеку та оборону. І це наближає нашу перемогу», - підсумував Віталій Коваль.

Пресслужба Рівненської ОВА


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews