Начальник Рівненської ОВА Віталій Коваль взяв участь у дискуссії щодо модернізації України

30.01.2023 09:12   Джерело: RvNews
Опубліковано : Олекса Мирожит
 

Начальник Рівненської ОВА Віталій Коваль взяв участь у дискусії «Модернізація України: виклики регіонального управління в умовах війни», яка відбувалася у Львові.

Подію організувала Школа публічного управління Українського католицького університету. Це вже четверта з серії зустрічей, присвячених темі модернізації України в час війни та повоєнний період.

Віталій Коваль працював разом із такими спікерами, як Віцепрем'єр-міністр України, Міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства (2014-2019 рр.) Геннадій Зубко, начальник Львівської ОВА Максим Козицький. 

Обговорювали, зокрема, безпекові виклики модернізації регіонів, вплив релокованого бізнесу та ВПО  на розвиток областей,  пріоритети економічного відновлення регіонів після війни та як повернути біженців і залучити до всіх процесів. Ще одним аспектом дискусії стала тема: «Жорстка вертикаль влади» vs децентралізація».

«Сьогодні Рівне – це військова столиця, бо у нас знаходиться ОК «Захід», яке об’єднує вісім західних областей, а також західне управління ТРО. Враховуючи територіальні особливості регіону (кордон з Білоруссю) ми щодня проводимо роботи з бойового злагодження, - резюмував Віталій Коваль. - Попри військові ризики, необхідно вже сьогодні думати про розвиток економіки і територій. Бої виграють полководці, а війни  - економіки. Основа сильної економіки – інновації та продукти з високою доданою вартістю. Саме тому нам важливо, аби Рівненщина стала областю з доданою вартістю. Цим ми і продовжуємо займатися».

Пресслужба Рівненської ОВА


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews