У Дубенському замку з'явилася експозиція про труднощі українців з 2014 року

31.01.2023 11:12   Джерело: RvNews
Опубліковано : Олекса Мирожит

Упродовж місяця в одному із залів Дубенського замку діятиме виставка «На Зламі». Експозиція переповідає про труднощі в житті цивільних українців, які вони пережили через війну росії проти України ще з 2014 року.

На 15 тематичних двосторонніх банерах розміщено особисті історії свідків і постраждалих у війні на Донбасі - з інфографікою та статистичними доказами. 

- У 530-літньому літописі Дубенського замку можна знайти чимало драматичних  історій. Але вперше  у його стінах – документальне підтвердження зламаних війною доль, біль і розпач у перші дні вторгнення окупантів, страх за майбутнє дітей і, разом з тим, люта ненависть до ворога і нескореність українці, - зауважують організатори мандрівної виставки.

На Зламі - це розповіді людей, які пережили руйнування власних осель, переслідування, фізичне насильство. Це про справжнє обличчя нової «влади» на окупованих територіях Луганської та Донецької областей – правовий вакуум, відбирання майна, незаконні ув’язнення, катування. Про кожну з таких історій можна прочитати або переглянути її на планшетах, які вмонтовані у банери.

Власними історіями також поділились донеччанка  Оксана Гулевич та Людмила Мінська з Лисичанська, які нині мешкають у Дубно.

Виставка «На Зламі» почала мандрувати містами України з 2019 року. Перший маршрут проліг на Схід: до Лисичанська, Рубіжного, Севєродонецька, Краматорська. Потім експозицію зустрічали ще в 30 містах України. 

Її мета - привернути увагу суспільства до цивільних українців, чиї життя кардинально змінила війна, яку росія розпочала проти України значно раніше, аніж 24 лютого 2022 року. 

Пресслужба Рівненської облради


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews