Роман Іванісов: ВРУ прийняла низку законопроектів, зокрема, для публічного захисту інтересів держави

06.02.2023 16:57   Джерело: RvNews
Опубліковано : Наталія Рівненська
Народний депутат від Рівненщини Роман Іванісов про сьогоднішнє засідання Верховної Ради України:  "Ухвалили низку законопроектів, зокрема, для публічного захисту інтересів держави.
 
Зокрема, прийнято Постанови:
- про звернення Верховної Ради до парламентів країн світу, Міжнародного олімпійського комітету, національних олімпійських комітетів та міжнародних спортивних федерацій з метою із пропозицією заборонити участь російських та білоруських спортсменів у міжнародних спортивних змаганнях, у тому числі Олімпійських іграх, до завершення збройної агресії російської федерації проти України, включно з виведенням військ з усієї території України та вирішенням питання компенсації російською федерацією заподіяних Україні збитків (зп №8398);
- про звернення ВРУ до Парламентської Асамблеї ОБСЄ та парламентів її держав-учасниць щодо неприпустимості участі членів парламенту російської федерації в роботі статутних органів Асамблеї (зп №8396);
- про визнання приватної військової компанії «Вагнер» міжнародною злочинною організацією (зп №8397) та про визнання російських приватних військових компаній терористичними організаціями (зп №3735).
 
Також в цілому прийняли законопроекти щодо звільнення від ПДВ та мита ввезення дронів, тепловізорів та рацій (зп №8360 і 8361-д). Законопроект моїх колег дозволить швидше закуповувати і постачати на фронт необхідну з переліку техніку.
 
Законопроект, яким цьогоріч відміняється проведення державної підсумкової атестації для школярів та вносяться зміни до вступної компанії 2023 року, також ухвалили в цілому (зп №8228-1).
Працюємо далі, не реагуємо на ворожі інформаційні вкиди, наближаємо перемогу!"
 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews