У рівненських віддалених селах працює флюромобіль

10.02.2023 09:12   Джерело: RvNews
Опубліковано : Олекса Мирожит

популярне


 

Діагностика на колесах. У віддалених селах Рівненщини захворювання легень обстежують за допомогою флюоромобіля.

Нагадаємо, модернізоване авто експертного класу область отримала від МОЗ у минулому році.

Медична бригада вже розпочала роботу на Сарненщині. За кілька днів за допомогою флюоромобіля обстежили більше сотні мешканців сіл Рокитнівської громади. Діагностика одного пацієнта триває 10 хвилин.

Як розповів головний лікар Рівненського обласного фтизіопульмонологічного центру Федір Аврука, медики першочергово виїжджатимуть на місця, де є локально виявлені випадки туберкульозу у мешканців громади. Також проводитимуться обстеження населення з соціальних та медичних груп ризику і внутрішньо переміщених осіб.

«Навіть під час війни система медицини Рівненщини змінюється і діагностика стає максимально наближеною до пацієнта. Автомобіль повністю забезпечений обладнанням для раннього виявлення легеневих та онкозахворювань, патології бронхолегеневої системи тощо. Тепер пацієнту не потрібно кудись їхати», - розповів начальник Рівненської ОВА.

Пресслужба Рівненської ОВА


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews