Близько 150 тисяч: стільки старих ламп жителі Рівненщини обміняли на нові

15.02.2023 07:12   Джерело: RvNews
Опубліковано : Олекса Мирожит
 

За два тижні жителі Рівненщини вже обміняли майже 150 тисяч старих ламп на енергоощадні.

Як розповів начальник ОВА Віталій Коваль, тепер це можна зробити у всіх містах і селищах області, а з наступного тижня проєкт пошириться у сільські відділення «Укрпошти».

Обміняти п'ять ламп розжарювання на п'ять світлодіодних можна у відділеннях «Укрпошти». Можна попередньо замовити їх через застосунок «Дія» або ж у порядку живої черги за наявності.

За словами керівника Рівненської дирекції «Укрпошта» Вадима Мосаковського, в область надійшло вже 470 тисяч LED-ламп для обміну різних цоколів.

Зібрані старі лампи розжарювання потраплять на вторинну переробку. Рівненська ОДА укладатиме договори зі спеціалізованими підприємствами. Вони забиратимуть лампи в Укрпошти та перероблятимуть.

Нагадаємо, проєкт реалізують за підтримки Євросоюзу як один з інструментів енергоефективності. Планується, що Завдяки проекту лише в Рівненській області вдасться заощадити близько 30 МВт. А це половина обсягу споживання 35 найбільших промислових підприємств регіону.

Пресслужба Рівненської ОВА


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews