Роман Іванісов: Крадіжки під час війни – це мародерство, яке має безжально каратися

15.02.2023 07:20   Джерело: RvNews
Опубліковано : Новини Рівненщини

На засіданні комітету з питань антикорупційної політики голова підкомітету з питань антикорупційної політики в економічній сфері, народний депутат України від Рівненщини Роман Іванісов порушив питання щодо ймовірних корупційних оборудок з незаконним відшкодуванням ПДВ та відмиванням коштів на закупівлі харчів для військових.

Про це народний депутат написав на своїй сторінці у FB:

"Обурює той факт, що у країні, де йде війна, низка чиновників та бізнесменів думають не про те, як наблизити перемогу України, а про власне збагачення у незаконний спосіб! Нещодавно завдяки жорсткій позиції голови держави та антикорупційних органів промайнула хвиля звільнень топ-посадовців за ймовірні корупційні злочини. Але як голова підкомітету з питань антикорупційної політики в економічній сфері можу сказати, що це лише верхівка айсбергу.

Зараз працюємо над кейсом компанії, яка є одним з найбільших в Україні трейдерів на ринку алкопродукції. Мало того, що через певні схеми компанія сформувала податковий кредит і подала на відшкодування ПДВ близько 30 млн грн (і це тільки за один місяць!), так вона ще й може мати причетність до російського капіталу і роботу на країну-агресора!!!

Ще один сигнал – зі святая святих – міністерства оборони. За нашою інформацією, посадові особи допустили до тендерів з закупівлі продуктів харчування для особового складу військових частин підприємство, що вже тоді мало на своєму рахунку 4 виконавчі провадження. При цьому, маючи зобов’язання комплектувати продукти харчування, підприємство навіть не мало обладнання для зберігання швидкопсувних продуктів! В результаті - збитки державі можуть сягати суми понад 1,4 млрд грн, бо комплекти так і не були поставлені військовим.

Цікаво, а оті «перевертні у погонах», які наразі кришують закупівлі міноборони і оборудки у Державній податковій службі, дійсно вважають, що зможуть і далі робити свої нечисті справи і вийдуть сухими з води?

Тому сьогодні на засіданні комітету ініціював звернення до СБУ та Державної податкової служби з проханням відреагувати та ретельно перевірити надану нам інформацію щодо цих двох підприємств та вжити необхідних заходів!
Крадіжки під час війни – це мародерство, яке має безжально каратися".

#Іванісов #народнийдепутат #округ153 #Рівненщина #Верховна_Рада #антикорупційний_комітет #StopRussia #supportukraine #russiaisaterroriststate 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews