Старшокласники міста-супутника Хмельницької АЕС продовжують знайомство з атомною енергетикою

15.02.2023 10:25   Джерело: RvNews
Опубліковано : Новини Рівненщини

популярне


Старшокласники міста-супутника Хмельницької АЕС мають можливість познайомитися з інфораструктурою АЕС, особливостями роботи атомників та визначитися щодо своєї майбутньої професії.

Днями Інформаційний центр відділу роботи з громадськістю та ЗМІ ВП ХАЕС відвідали  старшокласники Нетішинського ліцею №1. Здобувачі освіти ознайомилися із принципом роботи атомної станції, рівнями та бар’єрами захисту та безпеки. Ліцеїсти мали нагоду побувати біля будівельного майданчика та дізнатися про плани та перспективи спорудження нових енергоблоків. Поінформували випускників також про університети, які готують кадри для ядерної галузі.

null

Це вже не перше знайомство випускників ліцею з професією атомника. Наприкінці минулого року на базі Нетішинського ліцею №1 проведено профорієнтаційно-освітній лекторій «Віртуальна екскурсія по Хмельницькій АЕС». До розмови онлайн приєднався генеральний директор ВП ХАЕС Андрій Козюра. Учасники заходу ознайомилися з особливостями роботи атомної електростанції та взяли участь у тематичній вікторині. 

Цього разу, під час офлайн-екскурсії, ліцеїсти мали нагоду продемонструвати та закріпити набуті знання. Найбільш активні екскурсарти отримали невеличкі подарунки від організаторів заходу.

За матеріалами ВРГіЗМІ ВП ХАЕС


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews