Оренда землями принесла бюджетам Рівненщини 41 мільйон гривень

20.02.2023 09:12   Джерело: RvNews
Опубліковано : Олекса Мирожит

До місцевих бюджетів Рівненської області  у січні поточного року надійшло 41 млн грн плати за землю. Як зазначив в. о. начальника Головного управління ДПС у Рівненській області Владислав Грабовий, цей показник збільшився на 22%, або на 7,4 млн грн, порівняно з надходженнями відповідного періоду 2022 року.

Найбільшу суму земельного податку і орендної плати сплатили суб'єкти господарювання-юридичні особи. За рік вони перерахували до бюджетів громад 35  млн грн, а це – плюс  4,4 млн грн до січня 2022 року.

Фізичні особи поповнили скарбниці місцевих громад, сплативши 6 млн грн цього платежу. Сплачена сума на 3 млн грн перевищує показники 2022 року.

В умовах воєнного стану внесок кожного платника податків – надзвичайно важливий для бюджетної стабільності громад. Тому у податковій службі просять громадян, власників майна, своєчасно сплачувати належні податки.

Також, задля уникнення накопичення податкових боргів, податківці рекомендують власникам майна провести звірку щодо заборгованості зі сплати майнових податків.

Зокрема, інформацію щодо нарахованих податкових зобов’язань можна отримати у Центрах обслуговування платників, що діють при державних податкових інспекціях області.

Для спілкування з фахівцем Центру обслуговування платників та для якісної звірки власникам майна варто при собі мати документи, що посвідчують особу та правовстановлюючі документи на належне майно.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews