«За Україну, за її волю!»: у Рівненській обласній раді експонуються малюнки юних художників

20.02.2023 11:12   Джерело: RvNews
Опубліковано : Олекса Мирожит

Це 25 робіт юних художників з різних куточків Рівненщини. Тематика робіт – національно-патріотична. Однак їх об’єдує одне – це дитячий погляд на російсько-українську війну, свідком якої стали наші діти.

(1 місце - Богдан Михасик, учень Обласного наукового ліцею м. Рівне)

- Загалом на конкурс надійшло 90 малюнків. З них ми визначили 6 переможців, між якими розділили три призові місця. Для виставки, яка експонується в обласній раді, обрали 25 робіт.  І це чудова нагода показати і побачити, якими фарбами малюють Україну сучасні діти, - розповіла директорка Рівненського обласного молодіжного пластового вишкільного центру Оксана Скляр.

(2 місце - Іванна Павлова, учениця Зорянського ліцею)

(2 місце  - Діана Шиховцова, Шубківський ліцей)

Саме цей комунальний заклад обласної ради спільно з управлінням у справах молоді та спорту облдержадміністрації другий рік поспіль проводять на Рівненщині конкурс юнацької творчості «За Україну, за її волю!» - як один із заходів Обласної цільової соціальної програми національно-патріотичного виховання на 2021-2025 роки. Учасниками конкурсу є молоді люди віком від 14 до 18 років. Переможців визначають в чотирьох номінаціях: «Поезія», «Проза», «Пісня», «Малюнок».

(3 місце - Софія Колядич, Підлозцівський ліцей)

(3 місце - Мар'яна Степаненко, вихованка Будинку дітей та молоді Дубенської міської ради)

(3 місце - Маргарита Мурза, Степанська громада)

За словами організаторів, саме тема війни стала ключовою чи не для всіх робіт у різних номінаціях. І це головне, що відрізняє цей конкурс від попереднього.

Копії малюнків учасників конкурс юнацької творчості «За Україну, за її волю! - 2022» можна побачити на третьому поверсі будівлі обласної ради на майдані Просвіти, 1 у Рівному.

Пресслужба Рівненської облради


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews