В Острозькій академії стартували навчання фахівців з підтримки та супроводу ветеранів війни у громадах Рівненщини

23.02.2023 07:12   Джерело: RvNews
Опубліковано : Олекса Мирожит
 

В Острозькій академії розпочали навчати фахівців, які будуть підтримувати ветеранів російсько-української війни у громадах Рівненщини.

Про це розповів начальник Рівненської ОВА Віталій Коваль та нагадав, що наша область стала пілотним регіоном для реалізації проєкту «Система підтримки та супроводу ветеранів у громадах».

«Таку надважливу ініціативу презентували у п’ятницю в Києві разом з міністеркою у справах ветеранів Юлією Лапутіною. Головна мета проєкту – актуалізувати і популяризувати інститут ветеранського кейс-менеджера на рівні громад. Такі проєкти важливі. Вони про шанс повертати людей до нормального й повноцінного життя після війни», - сказав очільник області.

Навчання триватиме упродовж наступних двох тижнів. Разом з фахівцями з Рівненщини, участь в проєкті братимуть їхні колеги з Львівської та Хмельницької області.

Віталій Коваль також додав, що від того, як в громадах зустрінуть наших ветеранів, наскільки комплексно й системно буде організована на місцях підтримка й допомога для них, залежить майбутнє. Адже ветерани – не тільки ті, хто потребує допомоги, вони потенціал громади. Ті, хто далі буде розбудовувати країну.

Нагадаємо, що до розробки сертифікованої програми долучився і наш обласний комунальний заклад «Ветеранський простір».

Так, майбутні фахівці ознайомляться із сучасними підходами на рівні громад. Зокрема, обслуговування ветеранів, запровадження системи супроводу, забезпечення їх потреб. Також отримають додаткові навички у питаннях психологічної підтримки та комунікації.

Проєкт відбувається за фінансової підтримки USAID «Економічна підтримка України» та Ініціативного центру сприяння активності та розвитку громадського почину «Єднання» (ІСАР Єднання).

Пресслужба Рівненської ОВА


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews