Роман Іванісов: Санкції проти рф, вступна кампанія-2023 та реєстр зруйнованого житла

24.02.2023 07:42   Джерело: RvNews
Опубліковано : Новини Рівненщини
Народний депутат України від Рівненщини, член Антикорупційного комітетут ВРУ Роман Іванісов повідомив про важливі рішення, які прийняли українські парламентарі.
 
Насамперед, підтримали рішення РНБО щодо застосування секторальних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій) до фінустанов рф.
Санкції строком на 50 років застосовуватимуть до всіх банків, які зареєстровані та знаходяться в РФ, небанківських кредитних організацій, операторів платіжних систем, професійних учасників фондового ринку, страхових компаній, інвестфондів і інших фінансових установ рф.
 
Також ухвалили правила державної підсумкової атестації та вступної компанії 2023 року (зп №8228-1). Обов’язковими предметами встановлено украінську мову і математику. 3-й предмет – на вибір.
 
У цілому прийняли законопроект №7198 про створення державного реєстру пошкодженого та зруйнованого війною майна та порядок компенсації за нього від держави. Законом передбачено, що мається на увазі те майно, що зруйновано після 24-го лютого 2022 року і не знаходилось на момент введення воєнного стану на тимчасово окупованих територіях.
 
Прийняттям законопроекту №8400 щодо надання державної цільової підтримки окремим категоріям осіб у сферах професійної (професійно-технічної), фахової передвищої та вищої освіти усунули законодавчу колізію щодо соціального захисту певних категорій громадян.
null
Фото з мережі Інтернет
"Наприкінці засідання були раді вітати почесного гостя - прем'єр-міністра Іспанії Педро Санчеса, який з трибуни Верховної Ради звернувся до українців зі словами підтримки. Маємо потужну коаліцію з країн, що допомагають нам вибороти справедливість і відстояти свою свободу і незалежність у цій війні", - пише на своїй сторінці у FB Роман Іванісов (на фото ліворуч).
 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews