Музика Незламних: Рівненська філармонія долучилася до міжнародного проєкту

27.02.2023 08:12   Джерело: RvNews
Опубліковано : Олекса Мирожит

Музика Незламних (Music of Defiance) - це акція солідарності музикантів світу на підтримку України.

Проєкт має на меті підсилити присутність України у світовому культурному середовищі. А також вкотре привернути увагу світової спільноти до глибшого розуміння українського питання і українського спротиву.

В рамках проєкту Академічний камерний оркестр нашої філармонії виконав твір Юрія Шевченка Ми Є. Твір обрали невипадково. Адже Юрій Шевченко був активним учасником Революції Гідності, під час якої і народилася ця музична композиція, в основу котрої лягла мелодія Національного гімну України. На жаль, рік тому композитора не стало.

- Головною умовою участі в цьому проєкті було виконання саме українського музичного твору. Звісно, філармонія має у своєму репертуарі чимало композицій українських авторів. Однак ми обрали саме цю, яку записали навесні минулого року – до Дня пам’яті та примирення. Символічно, що це був перший виступ, який колектив філармонії реалізував після початку вторгнення 24 лютого. Саме цим виступом ми по суті відновили повноцінну роботу філармонії, - розповіла директорка закладу Елеонора Стеценко.

Відтоді Рівненська обласна філармонія реалізувала чимало мистецьких проєктів під назвою Музика - Зброя. Зокрема, спільно з артистами Національної філармонії України, частина з яких навесні минулого року переїхала до Рівного і продовжувала виступати на рівненській сцені. 

Пресслужба Рівненської облради


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews