Понад чверть мільйона гривень за спеціальне використання води: стільки сплатили рівняни рентної плати

27.02.2023 11:12   Джерело: RvNews
Опубліковано : Олекса Мирожит

За спеціальне використання води платники Рівненщини у січні сплатили  до зведеного бюджету 266  тис грн рентної плати, що на 66 тис  грн більше, ніж за січень 2022 року.

При цьому, до державного бюджету надійшло 146 тис грн (+ 36 тис грн до січня 2022 року). Місцеві скарбниці отримали 120 тис грн цього платежу (+ 30 тис грн до січня 2022 року).

Головне управління ДПС у Рівненській області нагадує, що відповідно до п. 255.1 ст. 255 Податкового кодексу України платниками рентної плати за спеціальне використання води є:

- первинні водокористувачі – суб’єкти господарювання незалежно від форми власності: юридичні особи, їх філії, відділення, представництва, інші відокремлені підрозділи без утворення юридичної особи, постійні представництва нерезидентів, а також фізичні особи – підприємці, які використовують та/або передають вторинним водокористувачам воду, отриману шляхом забору води з водних об’єктів;

- суб’єкти господарювання незалежно від форми власності: юридичні особи, їх філії, відділення, представництва, інші відокремлені підрозділи без утворення юридичної особи, постійні представництва нерезидентів, а також фізичні особи – підприємці, які використовують воду для потреб гідроенергетики, водного транспорту і рибництва.

Об’єктом оподаткування рентною платою за спеціальне використання води є фактичний обсяг води, який використовують водокористувачі.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews