Рівне знову проведе в останню путь Героя, який поліг захищаючи Україну

28.02.2023 07:12   Джерело: RvNews
Опубліковано : Олекса Мирожит
Олександр Заруба народився у селі Новоселівка колишнього Млинівського району. Навчався у Рівненському кооперативному коледжі, а за тим відслужив строкову службу в армії у Броварах.
 
Після служби повернувся у Рівне, де створив сім'ю із коханою Тетяною, а чотири роки тому у подружжя народився син. Олександр важко щодня працював, аби забезпечувати родину. Та попри це завжди знаходив час для рідних - був люблячим та найкращим чоловіком для Тетяни, дбайливим та турботливим батьком для маленького сина та 14-донечки від першого шлюбу.
 
Війна увірвалася у сім'ю Заруб раптово, як і у тисячі інших українських домівок.
 
- Тоді, у лютому, Саша хотів з перших днів цим добровольцем захищати нашу країну. Мобілізували його у жовтні, він відразу зібрався. Дуже пишався тим, що йде служити, що може щось змінити у цій ситуації, що став частиною десанту, - розповідає дружина Героя Тетяна.
 
Про усе, що чекало Олександра на війні він рідним не розповідав.
 
- Бувало там всяке: і страх, і ненависть до ворога. Та більше і частіше все ж чули про любов до нас з сином, про те, як дуже хотів повернутися до нас, повернутися додому, - продовжує дружина.
 
Тетяна вже чекала чоловіка додому, адже знала - зовсім скоро він продовжить службу вдома.
 
- У Саші вже був підготовлений наказ про перевід у Рівне. Він вже мав їхати. Хлопці збиралися на завдання. Він міг відмовитися, але не зробив цього, пішов зі своїми побратимами. Це мало бути останнє завдання. Для Саші воно і стало останнім, - розповідає Тетяна.
 
Сміливий, щирий, відданий обов'язку 35-річний Олександр Заруба загинув у бою в районі села Ступочки на Донеччині.
 
Прощання із Героєм відбудеться у вівторок, 28 лютого, о 10.00 на майдані Незалежності в Рівному. За тим чин похорону здійснюватимуть у Свято-Покровському соборі. Поховають їх на Алеї Героїв на кладовищі Нове.
 
*У разі оголошення повітряної тривоги прощання відбудеться або по її завершенню, або, у випадку затяжної, буде відмінено.
 
Присутнім необхідно прослідувати в найближче укриття. Їх адреси можна знайти за посиланням bit.ly/rivne_shelters.
 
Пресслужба Рівнеради

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews