Віталій Коваль перебуває із робочим візитом в Польщі

08.03.2023 07:12   Джерело: RvNews
Опубліковано : Олекса Мирожит
 

Начальник Рівненської ОВА Віталій Коваль, голова обласної ради Андрій Карауш та представники місцевого самоврядування з робочою поїздкою перебувають в Польщі. Делегація від області взяла участь у VIII Європейському конгресі місцевого самоврядування, який 6-7 березня відбувався у місті Міколайки. 

Учасниками заходу є лідери місцевого самоврядування, представники громадськості та бізнесу з Центральної та Східної Європи. Тема: «Нова солідарність для нової епохи».

Потому відбулася зустріч із маршалком Вармінсько-Мазурського воєводства Густавом Мареком Бжезіним. 

«Дружбі між нашими регіонами уже 20 років. Нагадаю, Вармінсько-Мазурське воєводство перше, хто з початком повномасштабного вторгнення надав нам допомогу та засудив війну, розірвавши стосунки з багаторічним російським партнером – Калінінградом», - зазначив Віталій Коваль. 

На зустрічі з маршалком обговорили підтримку військового госпіталю в Клевані. У планах – збудувати новий корпус для реабілітації військових. Тому важлива будь-яка допомога: від будівельних матеріалів до медобладнання. 

Окремо проговорили і важливий напрямок психологічної реабілітації дітей вимушено переміщених осіб. Йшлося про потребу Рівненської області в шкільних автобусах і автомобілях швидкої допомоги. 

«Наприкінці зустрічі вкотре подякував маршалку за підтримку і передав нагороду «За сприяння війську» від Валерія Залужного. Адже ще нещодавно ми були дружніми сусідами, а тепер – ми брати. Разом переможемо!» - додав Віталій Коваль.

Пресслужба Рівненської ОВА


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews