На Рівненщині зараз найвища захворюваність на Covid-19

09.03.2023 09:12   Джерело: RvNews
Опубліковано : Олекса Мирожит
 

На Рівненщині - найбільше в Україні хворих на COVID-19. Водночас в області і найвищий рівень діагностики захворювання.

Про це повідомив генеральний директор Рівненського центру контролю та профілактики хвороб МОЗ України Роман Сафонов під час онлан-брифінгу. Так, за його словами, на сьогодні 15% хворих на ГРВІ мають коронавірус. А це найбільший показник серед усіх областей України.

«Такий високий рівень захворюваності зумовлений тим, що показник вакцинації є нижчим середнього. 3а 3 роки пандемії, на жаль, люди не навчилися дотримуватися елементарних протиепідемічних норм та правил. Проте ця ситуація не потребує жорстких заходів, мова йде, більшою мірою, про взаємну відповідальність. Разом із тим такі показники захворюваності на Рівненщині обумовлені  ще й кращим в Україні рівнем діагностування COVID-19», - зазначив Роман Сафонов.

Також у холодний період року серед інфекцій, як відомо, традиційно переважають гострі респіраторні захворювання. Тим часом показник захворюваності на ГРВІ, незважаючи на пікові рівні, на сьогодні на низькому рівні. У той же час, у порівнянні аналогічним періодом минулого року, на грип та ГРВІ перехворіли на третину більше жителів області. Рушієм епідпроцесу в структурі захворюваності залишаються діти.

Директор департаменту цивільного захисту та охорони здоров’я ОДА Олег Вівсяник Вівсяник додав, що в області в середньому щодня проти COVID-19 вакцинується 250-300 осіб. Проте цей показник, зважаючи на ріст захворюваності, є низьким.

Також Рівненщина отримала 1200 доз вакцин для проведення щеплень для дітей віком 5-11 років.

«У зв’язку із тим, що МОЗ дозволило проведення вакцинації проти COVID-19 дітям віком 5-11 років майже пів сотні батьків області вже зробили щеплення своїм дітям. Так,  на сьогоднішній день, однією дозою вакцинувалися 407 дітей, двома – 277. Під час вакцинації батькам або опікунам необхідно мати при собі свідоцтво про народження дитини та посвідчення своєї особи», - прокоментував Олег Вівсяник.

Пресслужба Рівненської ОВА


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews