Військові не повинні оббивати пороги чиновницьких кабінетів, – Михайло Цимбалюк про оформлення статусу УБД

13.03.2023 15:11   Джерело: RvNews
Опубліковано : Наталія Рівненська

 

Свою думку щодо цього у прямому ефірі телеканалу «Рада» висловив народний депутат від «Батьківщини» Михайло Цимбалюк (на фото). За словами політика, вже за декілька років статистично в Україні буде до 5 мільйонів ветеранів, учасників бойових дій.

«Тому зараз ми маємо на законодавчому рівні створити умови для того, аби правильно прийняти цих людей у цивільному житті. Особливе питання – оформлення учасника бойових дій. Варто напрацювати систему, згідно з якою військові не будуть оббивати пороги чиновницьких кабінетів, а весь пакет документів могли б оформити, наприклад, через додаток «Дія», – розповів Михайло Цимбалюк.

null

Політик вважає, що цей процес треба значно спростити: «Треба зробити все для того, щоб учасники бойових дій мінімально ходили по чиновницьких кабінетах і переконували усіх в тому, що вони мають отримати статус УБД. Ми хочемо все максимально спростити, щоб процедура відбувалася без участі військового. Виняток – виникнення якихось сумнівів. Ми також звернулися до волонтерської та військової спільноти, щоб вони сказали, яким би хотіли бачити цей механізм», – наголосив Михайло Цимбалюк.

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews