Роман Іванісов: Два кроки назад від патріотичного виховання на Рівненщині

16.03.2023 19:27   Джерело: RvNews
Опубліковано : Новини Рівненщини
Роман Іванісов, народний депутат України від Рівненщини, член антикорупційного Комітету ВРУ, відреагував на ситуацію із "оптимізацією" закладів дошкільного виховання на Рівненщині, яка викликала широкий резонанс не лише у Рівному. На своїй сторінці у ФБ Роман Іванісов опублікував звернення до Рівненської обласної ради щодо цього.
 
null

null


 
 
Також Роман Іванісов звернувся до виборців: "Друзі! Як гадаєте, чи потрібно нашим дітям національно-патріотичне виховання, особливо, під час війни? От і я гадаю, що обов‘язково! І не лише підтримувати - розвивати. Але влада Рівненщини подумала інакше, і всупереч громадській думці та без дотримання будь-яких законних процедур вирішила злити в один три обласних заклади позашкільної освіти: станцію юних натуралістів, центр науково-технічної творчості та центр національно- патріотичного виховання, туризму та краєзнавства. Чиновники, прикриваючись шляхетною метою «оптимізації», насправді мають дуже конкретну причину: земля у Рівному. Дорогоцінна земля, яка муляє око вже не одному скликанню депутатів облради.
 
Погоджуюся, що у мирний час питання реформування системи позашкільної освіти можна і потрібно розглядати, вдосконалювати, оптимізувати в сучасних умовах та у приналежності до кожного регіону вносити свої корективи. Як мінімум, на Рівненщині є над чим працювати у цій сфері. Але точно не під час активних бойових дій на території нашої держави. Точно не тоді, коли Рівненщина приймає внутрішніх переселенців зі сходу, діти яких могли б саме завдяки відвідуванню позашкільних закладів швидше адаптуватися до реалій, знайти нових друзів та гідно розвиватися у патріотичному сенсі.
Тому, на мій погляд, це чергова ганьба від обласних очільників!
 
Цікава реакція на цю подію міністра освіти Сергія Шкарлета, який відвідує сьогодні Рівненщину. Певно, що рівненські можновладці спробують крутити свою платівку, як їм катастрофічно не вистачає грошей, і що це єдиний шанс бодай у якомусь форматі утримати позашкільну освіту області. Але знайте, що все це брехня!
 
Брехня і ганьба, від якої страждатимуть, насамперед, наші діти і освітяни! Тому звертаюся до депутатів Рівненської обласної ради, які взавтра розглядатимуть на черговій сесії питання злиття трьох позашкільних закладів національно-патріотичного виховання: не робіть дурниць, не ганьбіться, облиште в спокої дітей! Бо робите ви, а соромно кожному українцю".
 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews