Міністр молоді і спорту України Вадим Гутцайт відвідав рівненську школу

17.03.2023 08:12   Джерело: RvNews
Опубліковано : Олекса Мирожит
 

На Рівненщині з робочою поїздкою вчора перебував Міністр молоді і спорту України Вадим Гутцайт.

Разом із головою Рівненської ОВА Віталієм Ковалем відвідали Рівненський ліцей №26 - навчальний заклад спортивного спрямування.

Тут працює відділення фехтування, тренером якого є майстер спорту України міжнародного класу Станіслав Конопацький. Займаються 30 дітей, які вже двічі брали участь у змаганнях на чемпіонаті України.

Міністр молоді і спорту Вадим Гутцайт є олімпійським чемпіоном з фехтування, саме він був одним із ініціатором створення такої школи у Рівному.

«Рівненщина – це колиска спорту. В нас є дуже багато олімпійських та паралімпійських чемпіонів та призерів, хороших спортсменів на рівні майстрів спорту міжнародного класу, які є достойними громадянами України. А сьогодні на Рівненщині зароджується нова школа фехтування. Впевнений, що за декілька років і тут матимемо перших чемпіонів. Адже саме в таких простих шкільних спортзалах і народжуються олімпійські чемпіони», - зауважив Віталій Коваль.

За словами Міністра молоді та спорту Вадима Гутцайта важливо, щоб спорт був у житті кожої дитини. Адже завдяки пермогам та поразкам формується характер.

«Сьогодні спорт – це не лише високі досягнення. Це також інтеграція та адаптація людей. Прекрасна історія дев’ятикласника Максима із Запоріжжя, який, переїхавши в Рівне, продовжив займатися улюбленим видом спорту. Приємно було почути від нього, що йому подобається тут. Адаптуватися йому допоміг спорт», - зазначив Вадим Гутцайт.

Пресслужба Рівненської ОВА


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews