Юлія Тимошенко отримала визначну нагороду Буша-Тетчер за Свободу і Демократію

29.03.2023 13:23   Джерело: RvNews
Опубліковано : Новини Рівненщини

Лідер партії «Батьківщина» Юлія Тимошенко провела зустріч з делегацією Міжнародного демократичного союзу на чолі з Генеральним Секретарем організації Крістіаном Каттнером.

«Я рада бачити вас у Києві. Хочу подякувати за мужність, за те що ви приїхали до України. Ваш візит – це велика підтримка для нас в Україні. Це – символ того, що увесь світ вірить у нашу перемогу. Зараз для нас це надзвичайно важливо», – наголосила Юлія Тимошенко і також закликала увесь демократичний світ збільшити та інтенсифікувати надання нашій державі необхідної зброї для найскорішої перемоги над режимом путіна.

null

«24 лютого стало поворотним моментом для вашої країни і всіх демократичних країн світу. Російське вторгнення – це акт терору і порушення всіх конвенцій міжнародного права. Як Міжнародний демократичний союз ми підтримуємо наших друзів в Україні у ці темні часи», – наголосив Крістіан Каттнер.

«Війна путіна проти України – це злочин проти нашої історії, нашого сьогодення і нашого майбутнього. Це напад на свободу і демократію. Це напад на Україну, це напад на Європу, це напад на нас всіх. Як суспільство, яке живе  у свободі й демократії, ми повинні й ми протидіятимемо путіну і його режиму разом, усіма нашими силами», – додав він.

За його словами, МДС повністю на стороні України та виступає за повернення усіх територій України в межах кордонів 1991 року.

Крістіан Каттнер також передав Юлії Тимошенко найкращі побажання від Голови МДС Стівена Гарпера  у цей дуже складний час та нагадав, що на своєму форумі у Вашингтоні у грудні 2022 року МДС відзначив Юлію Тимошенко і партію «Батьківщина» нагородою імені Буша-Тетчер за Свободу і Демократію.

null

«Зараз ми маємо честь передати Вам цю нагороду особисто. Це наш спосіб віддати належне вашій відданості нашим спільним цінностям миру, свободи, демократії і верховенства права», – сказав він.

«Але в умовах триваючої російської агресії ця нагорода також має стати відзнакою для всього українського народу, який з мужністю та величезною сміливістю протистоїть нелюдській і неоімперіалістичній поведінці москви. Ми хотіли б подякувати за цю мужність, і ми зробимо все в наших силах, щоб підтримати вас у вашій боротьбі за свободу».

null

Юлія Тимошенко подякувала Міжнародному демократичному союзу за рішення відзначити «історичний внесок України і героїчного українського народу в нашу спільну боротьбу за Свободу і Демократію цією Нагородою».

«Я хочу подякувати вам за солідарність і підтримку України у цій війні. Це відзначення усіх українців, нашої мужності і боротьби за свободу і демократію. Разом ми переможемо це зло – путінський режим!» – наголосила Юлія Тимошенко.

null

У зустрічі також  брали  участь заступник Голови Партії «Батьківщина», перший заступник Голови Комітету ВРУ у закордонних справах Григорій Немиря та заступник голови фракції ВО «Батьківщина» у Верховній Раді Сергій Соболєв.

Делегація МДС привезла до України допомогу для українських військових, зокрема машини швидкої допомоги. До делегації входять Генеральний секретар МДС Крістіан Каттнер, Скарбник МДС Кріс Фусснер, Віце-голова МДС, колишній Прем’єр-міністр Монголії Елбегдорж Цахія, колишній Прем’єр-міністр Словенії Янеш Янза, Директор міжнародних програм Інституту лідерства Рон Нерінг, Віце-президент з програм Інституту лідерства Стів Саттон та колишній державний Міністр транспорту Баварії Ганс Райхарт.

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews