У Рівненській області відбулося перше засідання Госпітальної ради

30.03.2023 11:12   Джерело: RvNews
Опубліковано : Олекса Мирожит
Перше засідання Госпітальної ради пройшло на Рівненщині. Захід відкривали Міністр охорони здоров’я України Віктор Ляшко, голова НСЗУ Наталія Гусак, начальник ОВА Віталій Коваль. На засіданні були присутні керівники медзакладів, голови тергромад, очільники РВА.

На Госпітальній раді працювали, зокрема, над такими питаннями, як:

- забезпечення фінансової спроможності закладів охорони здоров‘я;

- реалізація програми медичних гарантій;

- розвиток медичної освіти;

- формування спроможної мережі медзакладів в області.

Тим часом міністр Віктор Ляшко представив присутнім нові підходи до формування спроможної мережі закладів охорони здоровʼя в госпітальному окрузі, які повинні забезпечити три ключові аспекти надання медичної допомоги, – це доступність, якість та безоплатність.

«Лікарні будуть поділені на загальні, кластерні та надкластерні. І для кожної з них буде визначено свій перелік функцій. Це мінімум, який потрібно забезпечити. І сьогодні обговорили нагальні питання, як це зреалізувати до 1 травня, - прокоментував Міністр охорони здоров’я України Віктор Ляшко. - Завдяки такому підходу пацієнт буде отримувати якісні медпослуги, які сьогодні може гарантувати держава, у якомога ближчій доступності».

Тим часом навіть у воєнний час на Рівненщині працюють над тим, щоб підтримувати гідний рівень надання меддопомоги.

Разом із тим багато чого залежить і від громад, а також менеджменту медзакладів, тож тут важлива постійна співпраця, прокоментував перший заступник голови ОДА Сергій Подолін, який курує медичну галузь в області.

«Ми повинні бути готовими до швидких і відповідальних рішень. Час і виклики змінюються щомісяця. Наше основне завдання - побудувати спроможну мережу закладів охорони здоров‘я, аби медицина області стала якіснішою і доступнішою», - підсумував начальник ОВА Віталій Коваль.

Пресслужба Рівненської ОВА


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews