Олександрійська ТГ Рівненщини поповнилася добровільною пожежною командою (ФОТО)

03.04.2023 07:12   Джерело: RvNews
Опубліковано : Олекса Мирожит
 

Добровільну пожежну частину відкрили миулої п'ятниці в Олександрійській громаді.

Начальник Рівненської ОВА Віталій Коваль разом із генералом державної пожежної охорони Польщі та керівником добровольчих формувань в Західнопоморському воєводстві Мареком Ковальським, представниками ДСНС України і Рівненщини привітали команду добровольців. Вручили їм сертифікат на отримання пожежного одягу і автокрану.

В сусідній Польщі добровільний рух розвивається вже понад 100 років. В Україні лише почали його впроваджувати. Разом із тим, від початку адмінреформи в тергромадах Рівненської області вже створено 76 підрозділів пожежної охорони. З них 21 - добровільні команди. Лише у 2022 році в області почали діяльність 11 підрозділів добровільної пожежної охорони.

«Важливо, аби такі добровільні команди були в кожній громаді. Адже норматив прибуття рятувальників на ліквідацію пожеж - до 20 хвилин у сільській місцевості та 10 хвилин - у міській. А головною перевагою добровільних формувань є їх оперативність. Бо представники пожежної охорони – місцеві жителі», - прокоментував Віталій Коваль.

Добровольці - це перші помічники професійних пожежних, які реагують на надзвичайні ситуації, що виникають на території їх громади. Це небайдужі громадяни, які вирішили зробити свій внесок у безпеку громади.

«Переконаний, після закінчення війни до добровільних команд приєднаються і члени ДФТГ. Саме в таких формуваннях слово «волонтерство» має бути наріжним. Тим більше, що голови громад готові підтримувати добровільні команди. До прикладу, надавати пільги на вивезення сміття, на навчання дітей в школі та інші» - підсумував очільник області.

Таким чином, громади допомагатимуть створювати осередок добровільного волонтерського руху не лише на своїй території, а й в Рівненській області загалом.

Пресслужба Рівненської ОВА


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews