Рівненська область отримала понад 4 мільйони гривень на «Активні парки»: у чому їх суть

05.04.2023 13:12   Джерело: RvNews
Опубліковано : Олекса Мирожит
 

45 найактивніших громад Рівненщини отримають субвенцію з держбюджету на реалізацію соціального проєкту «Активні парки – локації здорової України», повідомив начальник Рівненської ОВА Віталій Коваль.

«Попри війну держава продовжує підтримувати напрямок здорового способу життя, - розповідає Віталій Коваль. – Цьогоріч на Рівненщину надійде 4,4 мільйонів гривень на реалізацію проєкту, що входить у загальнонаціональну програму Президента України Володимира Зеленського «Здорова Україна». Наша мета – здорова нація. А активні парки – це безкоштовна можливість для дорослих, дітей та молоді подбати про своє здоров’я та фізичну підготовку».

У межах реалізації проєкту «Активні парки» в області облаштовані локації у всіх 64 громадах. Вже третій рік поспіль там проводять заходи, які підвищують фізичну активність жителів області.

Як розповів координатор проєкту на Рівненщині, директор обласного центру «Спорт для всіх» Микола Петренчук, кошти будуть спрямовані для координаторів, які були найбільш ініціативними у минулому році та продовжують активно працювати і цьогоріч.

«Вже зараз у громадах долучаються до нашої ініціативи «30 днів на велосипеді», яка триватиме впродовж квітня. Координатори проводять змагання, фізичні активності, флешмоби тощо. Далі обов’язково звітуються про свої заходи на сторінках у соцмережах. А 6 квітня закликаємо доєднатися до відзначення Міжнародного дня спорту заради розвитку та миру», - розповів Микола Петренчук.

Пресслужба Рівненської ОВА


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews