Працівники Хмельницької АЕС долучилися до здачі крові для порятунку українських захисників

05.04.2023 15:04   Джерело: RvNews
Опубліковано : Новини Рівненщини

Колектив Хмельницької атомної електростанції відгукнувся на заклик Рівненського обласного центру служби крові, який оголосив про потребу всіх груп донорської крові. Наприкінці березня 47 атомників вирушили до Рівного, аби ціною власної крові допомогти іншим.

«Загалом з початку повномасштабної війни вже було організовано кілька подібних акцій. За цей час понад півтори сотні атомників долучилися до донації крові. Переконаний, подібна ініціатива врятувала не одне життя», – зауважив начальник відділу охорони здоров’я служби охорони праці ВП ХАЕС Сергій Стратюк.

null

Працівники атомної станції того дня здали близько 20 літрів крові, а це 47 доз еритроцитів та стільки ж плазми. За умови, якщо весь матеріал пройде обстеження та не буде відбракований, кожен донор врятує щонайменше двох пацієнтів. А якщо надійде замовлення на виготовлення кріопринципату (білковий компонент плазми крові людини), – то й більше.

 «З початком повномасштабної війни потреба у крові та її компонентах зросла вдвічі, а в особливо напружені фронтові дні – ця цифра збільшується. Компоненти крові направляємо в регіони, де ведуться активні бойові дії. Тому ми особливо вдячні колективу Хмельницької АЕС, який організовано долучився до здачі крові, зробивши власний внесок у порятунок українських патріотів», – наголосила Ліна Михальчук, керівниця КП «Рівненський обласний центр служби крові» Рівненської обласної ради.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews