Німецькі документалісти розповідатимуть про українські АЕС під час війни

06.04.2023 11:11   Джерело: RvNews
Опубліковано : Новини Рівненщини

популярне


«Ядерна енергетика в умовах війни» - таку робочу назву має документальний фільм, який готує для європейського глядача знімальна група  німецького телеканалу ARD.

Про те, як атомна енергетика України адаптується до умов воєнного часу, німецькі телевізійники днями приїхали дізнатися на Хмельницьку АЕС.

null

Reinhart Bruning та Dirk Lustiy вже побували у Києві та Славутичі, а нині поспілкувалися із персоналом Хмельницької АЕС та жителями міста Енергодар, які тимчасово переїхали до Нетішина.

Координатор проєкту Сергій Акулінін розповів, що знімальній групі не вперше працювати в Україні в умовах війни. Напередодні вони повернулися з Бахмуту, працювали й на інших «гарячих» напрямах для підготовки репортажів для новин, адже європейський глядач потребує об‘єктивного висвітлення ситуації в Україні.

null

Документальний фільм про українські АЕС має на меті розповісти про унікальний досвід, який Україна здобуває у нинішній надзвичайно складній ситуації, продовжуючи забезпечувати безпеку на атомних електростанціях та підтримувати інфраструктуру електропостачання.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews