Роман Іванісов: Чому не припинили незаконне відшкодування ПДВ?

07.04.2023 07:06   Джерело: RvNews
Опубліковано : Новини Рівненщини

Роман Іванісов, народний депутат України від Рівненщини та член Антикорупційного комітету ВРУ, обурений ситуацією навколо незаконного відшкодування ПДВ на користь однієї з алкогольних компаній в Україні та ще й під час війни. Про це написав на своїй сторінці у FB:

"На засіданні Комітету ВР з питань антикорупційної політики знову порушив питання ймовірного незаконного відшкодування ПДВ на користь одного з найбільших трейдерів алкоголю в Україні. Пам‘ятаєте, пару місяців тому інформував вас про те, що ця компанія через певні схеми сформувала податковий кредит і подала на відшкодування ПДВ близько 30 млн грн.? Тоді від нашого комітету було надіслано звернення до керівництва Державної податкової служби про доцільність проведення перевірки діяльності зазначеного суб’єкта господарювання.

І що ви думаєте? Державна податкова служба проігнорувала наше звернення і не вжила жодних заходів! А факт виплати ПДВ підтвердила: «…було відшкодовано 4 платежі у таких сумах: 14 999 998 грн., 14 999 973 грн., 14 999 963 грн. та 14 524 295 грн». І це враховуючи обмеження, притаманні цьому виду господарської діяльності, викликані дією воєнного стану. Кожен, хто колись займався господарською діяльністю, знає, що такі «однакові» суми можуть казати лише про штучність їх утворення. Тому все це наштовхує на думку про вірогідні узгоджені корупційні дії суб’єкта господарювання та посадових осіб податкового органу. Звідси - і ігнорування звернення комітету Верховної Ради. Справедливо складається враження, що керівництво ДПС не тільки "в темі, але й в долі". А рубати руку, що їх кормить, добровільно вони не будуть.

Я шокований такою зухвалістю податківців. Тим паче, під час війни. Отже сьогодні Комітет ухвалив рішення передати всі матеріали до Спеціалізованої антикорупційної прокуратури для перевірки можливих корупційних фактів працівниками податкових органів і вжиття відповідних заходів реагування.

Нульова толерантність до будь-якого посадовця і будь-якого прояву корупції з його боку!".

#Іванісов #народнийдепутат #округ153 #Рівненщина #Верховна_Рада #антикорупційний_комітет


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews