«Миряни не винні. Винне духовенство», - Микола Кучерук, «Батьківщина».

10.04.2023 14:19   Джерело: RvNews
Опубліковано : Новини Рівненщини

Депутати Рівненської обласної ради одностайно заборонили діяльність УПЦ МП на території Рівненщини. Щоб проголосувати за це доленосне рішення депутати зібралися на позачергову сесію. Заборону Української православної церкви (московського патріархату) підтримали 55  обранців з 55  присутніх в залі. Про це повідомили в Рівненській обласній раді.

Також обласна рада уже втретє звертатиметься до Верховної Ради України з вимогою негайного прийняти Закон про заборону Української православної церкви (московського патріархату) і тим самим виконати рішення Ради національної безпеки і оборони України від 1 грудня 2022 року.

На сесії взяв слово перший заступник голови Рівненської обласної адміністрації, депутат обласної ради від «Батьківщини» Микола Кучерук. Він звернувся до священників УПЦ і закликав їх стати на бік української незалежної церкви. «Нехай вони дадуть самі собі відповідь: якщо вони українці, а їх прихожани воюють на боці України, то їм не місце у російській православній церкві».

null
Фото з мережі Інтернет

На закиди виступаючих на захист УПЦ, Микола Кучерук (на фото) відповів:  «Якщо ви думаєте, що прийшли до депутатського корпусу, який не знається на тому, як побудувати Україну, то ви помиляєтеся».

Він також звернув увагу громади на те, що Україна давно почала будувати, наприклад, власну енергетичну систему, щоб позбутися впливу росії, тож і питання церкви також завжди було на часі.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews